Samengesteld gezin

Als je gaat samenwonen met een nieuwe liefde na je scheiding krijg je vaak te maken met een samengesteld gezin. Eigen kinderen, kinderen van je nieuwe partner en mogelijk ook samen een kind met je nieuwe partner. Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken dat het gecompliceerd kan zijn om met elkaar samen te leven. Daar komt bij dat je ook te maken hebt met ex-partners als ouder van de kinderen.
Het vergt liefde, begrip, aanpassen aan elkaar om het samengestelde gezin goed te laten functioneren. Dat is niet altijd makkelijk en daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. 
Samen Ouders kan helpen om zaken zoals opvoeding, hoe ga je om met de kinderen als vader, moeder, stiefouder, hoe is de communicatie met de andere ouders (ex-partners) helder te krijgen. Gevoelige onderwerpen die de relatie kunnen belasten kunnen op een goede, rustige wijze worden beproken. Op een coachende wijze wordt het voor u makkelijker om een succes te maken van de nieuwe situatie. Indien gewenst kan met het hele gezin worden gewerkt. Kinderen kunnen betrokken worden in gesprekken