Relatietherapie

In relatietherapie zijn er doorgaans gesprekken met u beiden.  In het eerste gesprek vertelt u wat er aan de hand is en waarom u hulp heeft gezocht. In dit gesprek kunt u nagaan of het klikt en bepaalt u of u een vervolgafspraak wilt. Er is geen wachtlijst, een afspraak op korte termijn is mogelijk.

In het begin zijn de consulten eenmaal per week of twee weken; daarna minder frequent. Hoelang de therapie duurt verschilt per situatie en hangt af van de hulpvraag, de aard en ernst van het probleem. Een sessie voor relatietherapie duurt 90 minuten en kost 145,- euro. Dat geldt ook voor de intake of kennismakingsgesprek. In overleg kan een sessie ook korter zijn. Relatietherapie wordt doorgaans niet vergoed door de ziektekostenverzekering. 

Natuurlijk kan je ook in je eentje hulp zoeken voor relatieproblemen, of je nu single bent of een relatie hebt. Bijvoorbeeld als je merkt dat je moeite hebt om je aan iemand te binden, of als je last hebt van angst en onzekerheid in je relatie. Je kan daar dan individuele therapie voor krijgen. Echter, heb je een partner en ervaar je relatieproblemen dan is het logischer en effectiever om samen met je partner te komen. De problemen in een relatie liggen nooit alleen maar bij 1 van beide. Relatieproblemen hebben altijd te maken met hoe partners met elkaar omgaan.