Mediation en scheidingsbemiddeling in regio Doetinchem

Als u er voor kiest om de gevolgen van de scheiding samen te bespreken en te regelen dan kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken. Mediation, ook wel bemiddeling genoemd is het gezamenlijk in overleg met behulp van de mediator tot oplossingen en afspraken komen.
Bij een echtscheiding zijn er een aantal zaken die u moet regelen. Zoals bijvoorbeeld, hoe regelen we de zorg voor de kinderen, wat zijn de financiĆ«le consequenties, hoe verdelen we de kosten voor de kinderen, is er sprake van partneralimentatie, wat doen we met de gezamenlijke woning, hoe gaat het met de pensioenen, hoe verdeel je eventueel vermogen/schulden en de spullen? Bij de mediator bespreekt u de opties en wat dat voor u betekent.  U maakt goede afspraken en legt deze vast in een convenant. Voor de kinderen maakt u een ouderschapsplan. 

Wij regelen de hele scheiding voor u. Na ondertekenen van het convenant en ouderschapsplan zorgen wij dat het verzoek tot scheiding wordt ingediend bij de rechtbank tot en met inschrijven bij de gemeente waarmee de scheiding definitief is. Voor samenwoners volstaat een convenant en ouderschapsplan.