Kosten

Samen Scheiden werkt met een vast uurtarief en op basis van een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand. 

Het vaste uurtarief is € 185,00 inclusief BTW. Het uurtarief geldt voor alle werkzaamheden welke aan je zaak worden besteed zoals de gesprekstijd, de tijd voor opmaken van het convenant en ouderschapsplan, het maken van berekeningen voor partner- en/of kinderalimentatie en de tijd besteed aan het lezen en beantwoorden van uw mail tijdens de mediation. Doorgaans betalen beide partners de helft van de kosten.

Kosten voor het indienen van het verzoek tot scheiden bij de rechtbank zijn € 223,85 en € 314,00 voor het griffierecht.

Een mediation kost in totaal ongeveer tussen € 2.000,00 tot € 2.500,00. Een kostenbegroting is op te vragen om inzicht te krijgen in de kosten. Voor samenwoners zijn de kosten lager omdat er geen advocaatkosten en griffierecht betaald moet worden.

Heb jij en je partner geen of een fiscaal jaarinkomen dat lager is dan € 42.400,00 en minder dan € 33.748,00 gezamenlijk vermogen dan is een vergoeding door de raad voor rechtsbijstand mogelijk. Behoudens een eigen bijdrage van € 59,00 of € 117,00 heb je geen verdere kosten voor de bemiddeling. Het is ook mogelijk dat een van jullie twee voor een toevoeging in aanmerking komt. Dan betaalt de ander de helft van het uurtarief. Voor het indienen van het verzoek tot scheiding bij de rechtbank betaal je met een toevoeging een lager bedrag aan griffierecht en geen verdere kosten. Mocht je echter door de scheiding een vermogen van meer dan € 16.874,00 gaan ontvangen, dan zal de verleende toevoeging worden ingetrokken. Dan komen de gemaakte uren van de mediator wel voor je eigen rekening. Voor meer informatie kun je rechtsbijstand.nl raadplegen.

Heb je een rechtsbijstandsverzekering dan kun je navragen of de kosten worden vergoed. 

Als er externe deskundigen moeten worden ingeschakeld, zoals bijvoorbeeld een accountant, notaris of (hypotheek)adviseur, zult u deze zelf moeten betalen. Deze kosten vallen buiten het mediation traject.

Een kennismakingsgesprek van maximaal 30 minuten wordt niet in rekening gebracht. In dit gesprek kan ik u informeren over mijn werkwijze en de stappen die genomen moeten worden voor de scheiding. Inhoudelijke vragen en advies maken geen deel uit van het gratis kennismakingsgesprek.