EFT bewezen relatietherapie

Als twee mensen verliefd worden ontstaat er een band die uniek voelt. Je voelt je sterk verbonden en geniet van jullie samenzijn. In de loop van de jaren die daarop volgen, in de verschillende fasen die relaties doormaken, kan die verbinding soms minder voelbaar worden. Soms lukt het erover te praten en elkaar weer te bereiken. Maar soms lijkt dat niet goed te lukken. Omdat je bang bent dat er ruzies ontstaan die het erger te maken. Of omdat je niet meer zeker weet of je partner wel wil praten over wat jou bezighoudt. Of omdat er iets heel pijnlijks is gebeurd in jullie relatie en de keren dat je daarover hebt proberen te praten, het helemaal anders liep dan je had gehoopt. Het kan lijken alsof je een verschillende taal spreekt en je elkaar niet meer kunt begrijpen of bereiken.
Bewezen effectiviteit
EFT, Emotionally Focused Therapy,  relatietherapie is een zeer effectieve en wetenschappelijk goed onderbouwde manier om aan je relatie te werken. Het heeft een hoge slagingskans, meer dan andere vormen van relatietherapie. Lees meer op de website van EFT Nederland. 
EFT richt zich op emoties die er tussen jullie spelen, op het begrijpen van de liefde en jullie verbinding. Door die beter te begrijpen, bouwen jullie aan een veilige basis om zelfs de moeilijkste dingen met elkaar te kunnen bespreken. Nu en in de toekomst.

Naar vertrouwen en verbinding

EFT relatietherapie bestaat uit drie fasen. In de eerste fase van deze therapie leer je de pijnlijke en destructieve patronen herkennen waarin jij en je partner terechtkomen. Je gaat beter begrijpen welk aandeel jullie hier beiden in hebben en daarmee leer je de patronen in het dagelijks leven eerder te stoppen. In de tweede fase leer je welke behoeften er diep van binnen voor zorgen dat je steeds weer in die patronen terecht komt met elkaar. Je leert de meer verborgen emoties kennen van jezelf en de ander die achter de boosheid of de teruggetrokken stilte schuil kan gaan. Het kan verrassend en verhelderend zijn om die kant van jezelf en je partner te leren kennen. Tot slot leer je in de derde fase op een zachtere, meer verbonden manier je behoeften te uiten. Op die manier komen jullie niet langer in die patronen terecht die jullie uit elkaar dreven, maar hebben jullie nieuwe manieren ontwikkeld om elkaar te bereiken, in liefde, vanuit vertrouwen en verbinding.