Samen blijven

Samen scheiden

t
f
Scheiden regio Doetinchem

Kosten

Samen scheiden is orientatie op de scheiding en hulp bij de emoties die een scheiding met zich meebrengt. Deze hulp is geen mediation waarin je de scheiding met elkaar regelt in financieel en juridisch opzicht. De kosten zijn gelijk aan relatietherapie en zijn lager dan de kosten voor mediation en scheidingsbemiddeling. 
De kosten bedragen € 95,- per uur inclusief BTW.

Mediation ofwel echtscheidingsbemiddeling is het samen regelen van de scheiding, juridisch, financieel en niet te vergeten de zorg voor de kinderen. Het regelen van een scheiding is maatwerk. Het hangt ervan af of je samen kunt overleggen of liever bij de mediator in gesprek gaat. Hoeveel gesprekken nodig zijn is afhankelijk van uw situatie.
Een berekening voor kinder- en/of partneralimenatie is mogelijk en natuurlijk afspraken over de (koop)woning. Bent u gehuwd of geregistreerd partnerschap dan moet het verzoek tot scheiding worden ingediend bij de rechtbank. Wij zorgen hiervoor, evenals inschrijven in het gemeenteregister. 
De kosten voor mediation per uur bedragen € 150,- exclusief BTW . In overleg is een prijsafspraak mogelijk gebaseerd op uw situatie. 

Heeft u of uw partner geen of een laag inkomen dan is een vergoeding door de raad voor rechtsbijstand mogelijk. Behoudens een eigen bijdrage  en griffierecht heeft u dan geen verdere kosten. Voor meer informatie kunt u rechtsbijstand.nl raadplegen.
Heeft u een rechtsbijstandsverzekering dan kunt u navragen of de kosten worden vergoed.