Samen scheiden

Als duidelijk wordt dat samen blijven niet meer lukt dan volgt de lastige beslissing dat u uit elkaar gaat. Een scheiding is voor beide partners een emotionele, stressvolle beslissing. Als één van u wil scheiden en de ander is er niet of nog niet aan toe dan is het mogelijk dat u op weerstand en onbegrip stuit bij de ander.
Een scheiding is verlies, is rouw, is boosheid en verdriet. Het verwerken van een scheiding is een individueel proces en loslaten van elkaar. Daardoor ontstaat er afstand tussen u en uw partner en dat is een pijnlijke ervaring. Het goed verwerken van een scheiding is van belang om niet in wrok of verdriet te blijven steken en uw eigen leven weer richting te geven. 
In deze moeilijke situatie moet je ook nog overleggen over tal van zaken en beslissingen nemen over je toekomst. Begeleiding en ondersteuning helpt je om overzicht te krijgen wat er geregeld moet worden voor de scheiding, hoe je levren er uit gaat zien na de scheiding. Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven waardoor je escalatie kan voorkomen. Als je kinderen hebt is het van belang te weten hoe je het aan de kinderen vertelt en hoe je ervoor de kinderen kunt zijn. Kijk bij Mediation en Ouderschapsplan voor meer informatie over de scheidingsbemiddeling.

 

© 2022 Samen Blijven Samen Scheiden