Kosten

Samen Scheiden werkt met een vast uurtarief en op basis van een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand. 

Het vaste uurtarief is € 165,00 inclusief BTW. Het uurtarief geldt voor alle werkzaamheden welke aan uw zaak worden besteed zoals de gesprekstijd, de tijd voor opmaken van het convenant en ouderschapsplan, het maken van berekeningen voor partner- en/of kinderalimentatie en de tijd besteed aan het lezen en beantwoorden van uw mail tijdens de mediation. Doorgaans betalen beide partners de helft van de kosten. Kosten voor het indienen van het verzoek tot scheiden bij de rechtbank zijn € 223,85 voor de advocaat en € 314,00 voor het griffierecht. 

Heeft u en/of uw partner geen of een laag inkomen dan is een vergoeding door de raad voor rechtsbijstand mogelijk. Behoudens een eigen bijdrage van € 58,00 of € 115,00  heeft u geen verdere kosten voor de bemiddeling. Voor het indienen van het verzoek tot scheiding bij de rechtbank betaalt u alleen het griffierecht. De kosten van de advocaat vallen onder de rechtsbijstand. Mocht u echter na afloop van de mediation een vermogen van meer dan € 15.873,00 gaan ontvangen, dan zal de verleende toevoeging worden ingetrokken. Dan komen de gemaakte uren van de mediator voor uw rekening.  Voor meer informatie kunt u rechtsbijstand.nl raadplegen.
Heeft u een rechtsbijstandsverzekering dan kunt u navragen of de kosten worden vergoed. 

Als er externe deskundigen moeten worden ingeschakeld, zoals bijvoorbeeld een accountant, notaris of (hypotheek)adviseur, zult u deze zelf moeten betalen. Deze kosten vallen buiten het mediation traject.

Een kennismakingsgesprek van maximaal 30 minuten wordt niet in rekening gebracht. 

© 2022 Samen Blijven Samen Scheiden