Samen blijven

Samen scheiden

t
f
Scheiden regio Doetinchem

Mediation en scheidingsbemiddeling in Doetinchem

Mediation, ook wel bemiddeling genoemd is het gezamenlijk tot oplossingen en afspraken komen.
Wanneer u in de situatie komt dat de scheidingsbeslissing is gevallen moet u zaken regelen in een voor u beiden emotionele periode. Als u er voor kiest om de gevolgen van de scheiding samen te bespreken en te regelen dan kunt u daar wel wat hulp bij gebruiken. Bij een echtscheiding zijn er een aantal zaken die u moet regelen. Wat doet u met de gezamenlijke woning? Hoe gaat het financieel, hoe verdeel je de kosten voor de kinderen, is er sprake van partneralimentatie, wat doe je met de gezamenlijke woning, hoe gaat het met de pensioenen, hoe verdeel je eventueel vermogen en de spullen? Bij scheidingsbemiddeling maakt u goede afspraken en legt deze vast in een convenant. Voor de kinderen maakt u een ouderschapsplan. 

Het voordeel van scheidingsbemiddeling is dat u de gevolgen van de scheiding samen regelt en daarmee voorkomt dat u tegenover elkaar komt te staan. Voorwaarde voor het slagen van een bemiddeling is dat u emoties en zaken kunt scheiden. De mediator kan u daarbij helpen. Voor scheiden met kinderen vindt u meer informatie bij Samen Ouders.

Wij regelen de hele scheiding voor u. Na ondertekenen van het convenant en ouderschapsplan zorgen wij dat het verzoek tot scheiding wordt ingediend bij de rechtbank tot en met inschrijven bij de gemeente waarmee de scheiding definitief is. Voor samenwoners volstaat een convenant en ouderschapsplan.