Samen blijven

Samen scheiden

t
f
Scheiden regio Doetinchem

Scheiden regio Doetinchem

Als uw relatie of huwelijk niet meer goed gaat en duidelijk wordt dat samen blijven niet meer lukt dan volgt de lastige beslissing dat u uit elkaar gaat. Een scheiding is voor beide partners een emotionele, stressvolle periode ook als u beiden van mening bent dat de relatie niet meer te redden is. Het goed afhandelen van een scheiding is van wezenlijk belang om niet in wrok of verdriet te blijven steken en uw eigen leven weer richting te geven.
Als één van u wil scheiden en de ander is er niet of nog niet aan toe dan is het mogelijk dat u op weerstand en onbegrip stuit bij de ander. Vooral de eerste weken nadat de scheidingsbeslissing is genomen zijn verwarrend en verdrietig en in deze moeilijke situatie is er overleg nodig over tal van zaken. Ook al hebt u zich nog zo voorgenomen om het samen goed te regelen en bent u samen tot de conclusie gekomen dat een scheiding het beste is, dan nog kunnen de emoties hoog oplopen.

Begeleiding en ondersteuning in deze eerste periode kan escalatie voorkomen en het mogelijk maken om de scheiding samen te regelen. De coach van Samen Scheiden kan u hierbij helpen. Samen Scheiden helpt u om de scheidingswens duidelijk neer te zetten en met elkaar afspraken te maken in deze emotionele periode. Heeft u kinderen dan is het van belang de partnerrelatie goed af te sluiten en een basis te leggen voor ouderschap na scheiding. Als ouders zult u contact met elkaar houden en in redelijkheid met elkaar moeten overleggen.

Als u de eerste emoties van de scheiding bent doorgekomen kunt u de scheiding gezamenlijk op een goede wijze regelen. Wij kunnen samen met u de praktische en financiële afwikkeling van de scheiding regelen. Meer informatie vind u bij Mediation en Samen Ouders.