Samen blijven

Samen scheiden

t
f

Houd me vast

Cursus voor je relatie.

Veel stellen lopen op enig moment vast in de relatie. Niet altijd zijn het ruzies maar ook het voelen van afstand, verlies van verbinding, elkaar niet begrijpen enz. De Houd me vast cursus geeft inzicht in patronen die ontstaan waardoor je je minder met elkaar verbonden voelt. De titel van de cursus komt van Sue Johnson. Zij heeft de cursus ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek waarin is bewezen dat het in de liefde om emoties en hechting gaat. Er wordt gewerkt met beeldmateriaal van Nederlandse stellen die zijn gevolgd bij hun therapiesessies. Dat geeft veel inzicht hoe communicatie verloopt en de onderliggende gevoelens. 
Onderwerpen in de cursus  zijn:
•   emoties in liefde en verbinding / hechting;
•   (destructieve) patronen binnen relaties;
   opzoeken en vinden van de zere plekken van vroeger;
•   bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.
Tijdens de bijeenkomsten werken we met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten. Het is vooral de bedoeling dat je met je partner aan de slag gaat. Het is geen groepstherapie. Je hoeft niet over je eigen situatie te vertellen. Oefeningen doe je alleen met je eigen partner. Eventueel kun je aanvullende gesprekken plannen naast of na de cursus bij de therapeut. 
De cursus is bedoeld voor eenieder die samen met zijn/haar partner aan zijn relatie wil werken, de relatie wil ontwikkelen of beschermen.
Heb je interesse neem dan contact op.